bonjour, voici un ancien
plat a jus ou appelé aussi lèche frite , il est en terre cuite vernissée et il date du 18eme siècle .
il possède deux poignées .
c'est un ustensile de cuisine, utilisé lors de la cuisson des viandes.
Il est placé sous la broche ou est embroché votre gibier ou pièce de viande , et reçoit les graisses fondues et le jus de la viande qui est en train de rôtir. l'objectif est de récupérer le maximum des écoulements, et de limiter les projections de graisse sur la sol de la cheminée.
Il est muni de deux éléments de préhension (il possède deux poignées .)
et d'un becs verseur .des légumes peuvent être mis à mijoter. Les anciens y déposaient souvent des tranches de pain.
Dimensions : 44 cm x 26 cm = 17,32 x 10,236 inches environ .
Hauteur : 7 cm = 2,755 inches environ .
les poignées :11 cm =4,33 inches environ .
pour la condition regardez les photos , il y a quelques manques mais elle reste tout de même une superbe pièce très rare .
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Hello, here is a former antique french
Dish has juice or also called fried lick, it is in terracotta varnished and it dates from the 18th century.
It has two handles.
It is a cooking utensil, used when cooking meats.
It is placed under the spit or is skewered your game or piece of meat, and receives the melted fats and juice from the meat that is roasting. The objective is to recover the maximum of the flows, and to limit the projections of grease on the floor of the chimney.
It is equipped with two gripping elements (it has two handles.)
And a spout. Vegetables can be simmered. The elders often deposited slices of bread there.
Dimensions: 44 cm x 26 cm = 17,32 x 10,236 inches approximately.
Height: 7 cm = 2,755 inches approximately.
The handles: 11 cm = 4.33 inches approximately.
For the condition look at the photos, there are a few misses but it still remains a super rare piece.
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